• banner3
  • banner5
  • banner4

Over Anja

AnjaGraag stel ik mij aan u voor, mijn naam is Anja Spanjers. Ik ben 49 jaar en werk met veel plezier bij restaurant snackbar Frans van de Schoot in Oss.
Zolang ik me herinner wilde ik voor arme kindjes in Afrika gaan zorgen. Vroeger waar ik op school zat deden wij al veel aan ontwikkelingshulp en ik was er zeker van dat dat een doel was in het leven.

Vanaf mijn 15 jaar ben ik gaan werken, kreeg zelf kinderen ,nu ze groter zijn kwam mijn wens om zelf naar Afrika te gaan nog sterker naar boven gekomen.
En zo kwam in 2013 mijn droom uit. Ik was aan de beurt en ging naar Ghana. Ik had veel geld ingezameld en materialen zoals brillen mee genomen naar Ghana. Dat geld was er niet zomaar gekomen, ik ben langs de winkels gegaan en heb prijzen ingezameld om een loterij te houden.

Toen kon mijn reis op 3 januari 2012 gaan beginnen. Eenmaal aangekomen was het precies zo als ik had gedacht er was veel werk en geld nodig. Er zijn daar best mogelijkheden maar weinig middelen. Veder op mijn website kunt u informatie lezen over mijn vorige reis.

Nu eenmaal thuis aangekomen kan ik veel doen voor het dorpje Adwaso en Kwamaso.  Mijn wil om meer voor hun te doen is erg groot en daarom wil ik volgend jaar januari ook weer terug naar Ghana.  Kleinschalig heb ik al geld ingezameld door bij middenstanders en bedrijven langs te gaan, maar het mag groter, en alle hulp is welkom vanuit alle kanten.

Wilt u mij helpen? En de mensen in Ghana?
Leest u gerust verder op mijn site voor informatie hoe u mij mee kunt helpen!
Ik ga ervoor!
Met vriendelijke groet,
Anja Spanjers
 

Ladbrokes Review L.BetRoll
  • Het weeshuis
  • Crèche
  • Bouwen
  • Brillen inzamelen
  • Kleding naaien
  • Zorgverzekering

Activiteiten voor het weeshuis
In het weeshuis woonde 8 jongens. Overdag gingen zij naar school toe en vanaf 3 uur waren ze in het weeshuis. Daar deed ik allemaal activiteiten met hun. Zoals knutselen, voetballen en materialen in elkaar timmeren die zij dan weer konden gebruiken. Zoals sjoelbakken, kasten enzovoort. Ook kon ik daar in het dorpje een busje huren. Dan gingen we er vaak dagjes op uit zoals naar de markt, zwemmen en andere dingen waar de jongens graag heen wilden. Ook zorgde ik voor eten en drinken voor hun want dit was er weinig voor ze. Ik liet ze vaak zelf verzinnen waar ze graag heen wilde gaan met mij. Natuurlijk was alles heel speciaal voor hun als ze al naar een andere omgeving gingen. Ik was daarom ook hun grote vriendin.

crechesHelpen in de creche
Op de crèche zaten de jonge kinderen. Zij werden in schooluniformen gebracht. ’s Ochtends werd er altijd met alle kinderen buiten het volkslied gezongen. Daarna gingen alle kinderen naar hun eigen klas en was voor ons de taak om deze kinderen om te kleden in oude kleren en dan kon de ochtend beginnen. We gingen dan allemaal verschillende activiteiten doen waar de kinderen iets van konden leren. We deden knutsel activiteiten zoals de handen verven, met papier knutselen of met materialen. Ook deden we veel liedjes zingen en mee dansen met de kinderen. En ook de verzorgende taken waren voor ons zoals eten en drinken geven

BouwenKlaslokalen verbouwd en geschilderd
De stichting nam de oude scholen onder de hoeden. Daar werden wij met andere vrijwilligers uitgezet om klaslokalen te vernieuwen door ze te schilderen en bouwen. De lokale bevolking hielp ook mee.

Geld voor de verbouwing werd ingezameld door de vrijwilligers zelf. Zelf ben ik vooral bezig geweest met toilet gebouw en de klaslokalen schilderen.

Brillen inzamelen30 kilo brillen verzameld!
Op mijn werk bij Frans van de Schoot heb ik een briefje opgehangen dat ik brillen verzamelde voor mijn reis naar Ghana.

Het verzamelen van de brillen verliep erg goed, ik heb dozen vol met brillen meegenomen naar Ghana. Deze brillen had ik al op laten meten in het ziekenhuis hier in Nederland. En daar ging ik met 30 kilo brillen naar Ghana, waar men enorm blij waren met de ingezamelde brillen.

Kleding500 schooluniformen gemaakt
Op de school liepen de kinderen allemaal in schooluniformen en deze moesten ook gemaakt worden. Hier was ik erg veel tijd mee kwijt en er moest nog heel veel meer gebeuren. Toen kwam ik in die zelfde week een stofmakerij tegen.

Deze hebben toen tegen een betaling 500 schooluniformen gemaakt zodat de kinderen er allemaal weer netjes en verzorgd uitzagen op school.

VerzekeringZorgverzekering betaald voor een heel jaar!
Voor het weeshuis in het dorp heb ik de ziekenfonds betaald voor een heel jaar. Zelfs de pasgeboren baby kon ik verzekeren 5 euro voor het hele jaar.

Verder waren er nog 28 mensen  die elk voor 328 euro een heel jaar verzekerd zijn!.

How to get bonus http://b.betroll.co.uk/ bet376