• banner5
  • banner4
  • banner3

Regina

Zo af en toe zijn er kinderen die ik even wat extra aandacht geef omdat ze dat nodig hebben, deze keer dit meisje. 

In 2013 ontmoette ik Regina. haar afrikaanse naam is Mousi, ze zat op een crèche en kon omdat de ouders geen geld hadden niet naar school. Ze droeg een oud jurkje en ik besloot een echt school uniform voor haar te maken. Ze was een hulpje op de crèche en was veel ouder dan de rest, niemand wist haar leeftijd. Eenmaal thuis kon ik haar maar niet uit mijn hoofd krijgen en bij mijn tweede reis naar Ghana in 2015 ben ik naar de moeder gegaan (vader is niet in beeld), en heb sponsoring aangeboden om ze op onze school "Compassion int. Kidsschool" te laten komen.Ze woont best ver weg en moet dus ook worden opgehaald met de schoolbus. Ik betaal 20 euro per maand voor rugzak, boeken, kleding en elke dag schoollunch. Van een heel schuw meisje wat niets durfde te zeggen is ze veranderd in een leergierig meisje wat goed haar best doet, ze begint nu in de eerste klas. Af en toe krijg ik wat foto's of een filmpje, met kerst heb ik wat exstra's gestuurd voor een zak rijst, wat lekkers, en een beetje zakgeld. Als kinderen naar school gaan leren ze engels, dan kunnen ze later overal gaan werken, ook in hotels en in de stad, zo kunnen ze later beter de kost verdienen voor o.a. heel het gezin, dus dat is wat we bereiken met kinderen sponsoren, we helpen in feite het hele gezin. 

 

                 regina

Ladbrokes Review L.BetRoll
  • Het weeshuis
  • Crèche
  • Bouwen
  • Brillen inzamelen
  • Kleding naaien
  • Zorgverzekering

Activiteiten voor het weeshuis
In het weeshuis woonde 8 jongens. Overdag gingen zij naar school toe en vanaf 3 uur waren ze in het weeshuis. Daar deed ik allemaal activiteiten met hun. Zoals knutselen, voetballen en materialen in elkaar timmeren die zij dan weer konden gebruiken. Zoals sjoelbakken, kasten enzovoort. Ook kon ik daar in het dorpje een busje huren. Dan gingen we er vaak dagjes op uit zoals naar de markt, zwemmen en andere dingen waar de jongens graag heen wilden. Ook zorgde ik voor eten en drinken voor hun want dit was er weinig voor ze. Ik liet ze vaak zelf verzinnen waar ze graag heen wilde gaan met mij. Natuurlijk was alles heel speciaal voor hun als ze al naar een andere omgeving gingen. Ik was daarom ook hun grote vriendin.

crechesHelpen in de creche
Op de crèche zaten de jonge kinderen. Zij werden in schooluniformen gebracht. ’s Ochtends werd er altijd met alle kinderen buiten het volkslied gezongen. Daarna gingen alle kinderen naar hun eigen klas en was voor ons de taak om deze kinderen om te kleden in oude kleren en dan kon de ochtend beginnen. We gingen dan allemaal verschillende activiteiten doen waar de kinderen iets van konden leren. We deden knutsel activiteiten zoals de handen verven, met papier knutselen of met materialen. Ook deden we veel liedjes zingen en mee dansen met de kinderen. En ook de verzorgende taken waren voor ons zoals eten en drinken geven

BouwenKlaslokalen verbouwd en geschilderd
De stichting nam de oude scholen onder de hoeden. Daar werden wij met andere vrijwilligers uitgezet om klaslokalen te vernieuwen door ze te schilderen en bouwen. De lokale bevolking hielp ook mee.

Geld voor de verbouwing werd ingezameld door de vrijwilligers zelf. Zelf ben ik vooral bezig geweest met toilet gebouw en de klaslokalen schilderen.

Brillen inzamelen30 kilo brillen verzameld!
Op mijn werk bij Frans van de Schoot heb ik een briefje opgehangen dat ik brillen verzamelde voor mijn reis naar Ghana.

Het verzamelen van de brillen verliep erg goed, ik heb dozen vol met brillen meegenomen naar Ghana. Deze brillen had ik al op laten meten in het ziekenhuis hier in Nederland. En daar ging ik met 30 kilo brillen naar Ghana, waar men enorm blij waren met de ingezamelde brillen.

Kleding500 schooluniformen gemaakt
Op de school liepen de kinderen allemaal in schooluniformen en deze moesten ook gemaakt worden. Hier was ik erg veel tijd mee kwijt en er moest nog heel veel meer gebeuren. Toen kwam ik in die zelfde week een stofmakerij tegen.

Deze hebben toen tegen een betaling 500 schooluniformen gemaakt zodat de kinderen er allemaal weer netjes en verzorgd uitzagen op school.

VerzekeringZorgverzekering betaald voor een heel jaar!
Voor het weeshuis in het dorp heb ik de ziekenfonds betaald voor een heel jaar. Zelfs de pasgeboren baby kon ik verzekeren 5 euro voor het hele jaar.

Verder waren er nog 28 mensen  die elk voor 328 euro een heel jaar verzekerd zijn!.

How to get bonus http://b.betroll.co.uk/ bet376