• banner5
  • banner4
  • banner3

Sport en spel

Week 8/9

Deze week was er een sportdag voor de kleuterklassen op het veld, daarvoor hebben ze mooi kunnen oefenen op het pas verharde schoolplein. We zijn derde geworden en er deden 17 scholen mee, gelukkig was het bij ons op het veld zodat we in groepjes terug konden naar school voor de lunch, het was super heet en duurde van 9 tot 5, gelukkig is er genoeg water op school nu. Ook hebben we de revance gespeeld van de voetbalwedstrijd, 1-3 verloren dat is al een stuk beter dan de 9-0 van de vorige keer iedereen vond het leuk en met een ijsje en een koekje erbij is dat project geslaagd. Als het groen gesnoeid is op de grote speelplaats kan het zand erop en moet het speeltoestel geplaatst worden en de mary go round (een soort carousel) ook wordt er nog een muur verhoogd zodat de kinderen niet van de speelplaats vallen, later worden er nog spelletjes op de grond geschilderd. In de drie grootste klassen heb ik maskers gemaakt, dat valt niet mee, als je de ballon in de zon hangt klapt hij...en droog je het niet snel kun je er niet drie keer papier op doen, en als je een nacht wacht loopt de ballon ook leeg door de warmte, maar goed het is gelukt en na het verven konden we alles wassen ook weer omdat we stromend water hebben, we hebben zelfs bloemen in een border. Voor de kleintjes plaatsen we deze week nog een zwembadje en de grote doen waterflessen voetbal ik heb ook waterballonnen meegebracht, zo vieren we een beetje het water.Nu hebben we maandag vrij voor independence day en dinsdag is er een lerarendag dan mogen de vrijwilligster uit Belgie en ik ideen aandragen en meepraten over school en woensdag mag ik iets vertellen in de klas. Elke woensdag komen de klassen bij elkaar in een klas om te bidden, gelukkig woon ik bij de pastor in huis en hij heeft een boekje waaruit ik kan kiezen. Dan blijven er nog 8 dagen over om nog wat lopende zaken af te werken, zoals de voetbaltafel in elkaar zetten, de kraan in de keuken moet er nog op, alle boekenkasten opruimen, de spelletjes controleren en de mary go round moet nog geschilderd worden en ja dan zit het er weer op. De school gaat echt goed, nog twee stenen lokalen moeten er komen maar dat is dan weer een volgend project. Misschien ging alles niet zo snel als ik gehoopt had, maar als het bij ons 30/35 graden is pakken wij een snipperdag en hier is het iedere dag zo heet.

          

                       

     

Ladbrokes Review L.BetRoll
  • Het weeshuis
  • Crèche
  • Bouwen
  • Brillen inzamelen
  • Kleding naaien
  • Zorgverzekering

Activiteiten voor het weeshuis
In het weeshuis woonde 8 jongens. Overdag gingen zij naar school toe en vanaf 3 uur waren ze in het weeshuis. Daar deed ik allemaal activiteiten met hun. Zoals knutselen, voetballen en materialen in elkaar timmeren die zij dan weer konden gebruiken. Zoals sjoelbakken, kasten enzovoort. Ook kon ik daar in het dorpje een busje huren. Dan gingen we er vaak dagjes op uit zoals naar de markt, zwemmen en andere dingen waar de jongens graag heen wilden. Ook zorgde ik voor eten en drinken voor hun want dit was er weinig voor ze. Ik liet ze vaak zelf verzinnen waar ze graag heen wilde gaan met mij. Natuurlijk was alles heel speciaal voor hun als ze al naar een andere omgeving gingen. Ik was daarom ook hun grote vriendin.

crechesHelpen in de creche
Op de crèche zaten de jonge kinderen. Zij werden in schooluniformen gebracht. ’s Ochtends werd er altijd met alle kinderen buiten het volkslied gezongen. Daarna gingen alle kinderen naar hun eigen klas en was voor ons de taak om deze kinderen om te kleden in oude kleren en dan kon de ochtend beginnen. We gingen dan allemaal verschillende activiteiten doen waar de kinderen iets van konden leren. We deden knutsel activiteiten zoals de handen verven, met papier knutselen of met materialen. Ook deden we veel liedjes zingen en mee dansen met de kinderen. En ook de verzorgende taken waren voor ons zoals eten en drinken geven

BouwenKlaslokalen verbouwd en geschilderd
De stichting nam de oude scholen onder de hoeden. Daar werden wij met andere vrijwilligers uitgezet om klaslokalen te vernieuwen door ze te schilderen en bouwen. De lokale bevolking hielp ook mee.

Geld voor de verbouwing werd ingezameld door de vrijwilligers zelf. Zelf ben ik vooral bezig geweest met toilet gebouw en de klaslokalen schilderen.

Brillen inzamelen30 kilo brillen verzameld!
Op mijn werk bij Frans van de Schoot heb ik een briefje opgehangen dat ik brillen verzamelde voor mijn reis naar Ghana.

Het verzamelen van de brillen verliep erg goed, ik heb dozen vol met brillen meegenomen naar Ghana. Deze brillen had ik al op laten meten in het ziekenhuis hier in Nederland. En daar ging ik met 30 kilo brillen naar Ghana, waar men enorm blij waren met de ingezamelde brillen.

Kleding500 schooluniformen gemaakt
Op de school liepen de kinderen allemaal in schooluniformen en deze moesten ook gemaakt worden. Hier was ik erg veel tijd mee kwijt en er moest nog heel veel meer gebeuren. Toen kwam ik in die zelfde week een stofmakerij tegen.

Deze hebben toen tegen een betaling 500 schooluniformen gemaakt zodat de kinderen er allemaal weer netjes en verzorgd uitzagen op school.

VerzekeringZorgverzekering betaald voor een heel jaar!
Voor het weeshuis in het dorp heb ik de ziekenfonds betaald voor een heel jaar. Zelfs de pasgeboren baby kon ik verzekeren 5 euro voor het hele jaar.

Verder waren er nog 28 mensen  die elk voor 328 euro een heel jaar verzekerd zijn!.

How to get bonus http://b.betroll.co.uk/ bet376