• banner4
  • banner5
  • banner3

Bruiloft

 

Week 5

De afgelopen week is er goed gewerkt aan het schoolplein, er is al veel gedaan en het komt allemaal onder de speelplaats, het is eigenlijk gewoon een riolering maar dan van stenen en beton volgende week komt het hout erop en een raster van ijzerwerk, dan nog een laag beton, en dan kan het zand er overheen. Ook is het aanrecht van beton gestort en bij de speelplaats van de kleine kinderen is een leiding in de grond aangebracht vanaf de polytank naar de wc zodat je door kunt trekken met regenwater, en alles is los gebikt en geegaliseerd, volgende week wordt het beton gestort.bruiloft Bij ons in huis was de bruiloft waar ik vorige week over vertelde, die was vanaf 9 uur (de meeste kwamen later), er waren drie partytenten en 100 stoelen gehuurd en een deel van een bankstel  was buiten gezet voor de 'chief' die ook komt. Alle pilaren van de tent worden versierd, de hele ceremonie duurde 3 uur en er werd drie keer gecollecteerd, heel raar... iemand met een microfoon loopt rond en roept dan, wie geeft 10cd? en dan komen er een paar die dat geven, dan vraagt hij, wie geeft er 5 loen? dan komen er weer een paar en zo gaat dat door, de collectebak staat in het midden dus iedereen ziet wat je geeft. Daarna krijg je allemaal rijst met vis of vlees en er wordt gedanst, om 8 uur is het allemaal afgelopen. Het was leuk om mee te maken, ik werd ook uitgenodigd voor een begrafenis maar ik kende die persoon niet en het was nogal ver, en nee dat heb ik niet gedaan. We hadden nog een voetbalwedstrijd daar gingen we naartoe met een busje vol spelers en supporters, koekjes lollies en 5 zakken water, dat was echt een leuke dag we hadden wel met 9-0 verloren maar dat was verwacht, die school had een echt voetbalteam en wij niet, zij oefenen iedere dag met een coach, wel stond het echt leuk die oranje voetbalkleding gestuurd door de KLM, over twee weken komt die school bij ons. Verder gaat alles zijn gangetje, op school werken vind ik erg leuk om te doen, de avonden en weekends vind ik zonde van mijn tijd, ik ben in het weekend bezig met de kinderen in ons dorp, een beetje handwerken en wat spelletjes doen.

Groetjes, Anja.

Ladbrokes Review L.BetRoll
  • Het weeshuis
  • Crèche
  • Bouwen
  • Brillen inzamelen
  • Kleding naaien
  • Zorgverzekering

Activiteiten voor het weeshuis
In het weeshuis woonde 8 jongens. Overdag gingen zij naar school toe en vanaf 3 uur waren ze in het weeshuis. Daar deed ik allemaal activiteiten met hun. Zoals knutselen, voetballen en materialen in elkaar timmeren die zij dan weer konden gebruiken. Zoals sjoelbakken, kasten enzovoort. Ook kon ik daar in het dorpje een busje huren. Dan gingen we er vaak dagjes op uit zoals naar de markt, zwemmen en andere dingen waar de jongens graag heen wilden. Ook zorgde ik voor eten en drinken voor hun want dit was er weinig voor ze. Ik liet ze vaak zelf verzinnen waar ze graag heen wilde gaan met mij. Natuurlijk was alles heel speciaal voor hun als ze al naar een andere omgeving gingen. Ik was daarom ook hun grote vriendin.

crechesHelpen in de creche
Op de crèche zaten de jonge kinderen. Zij werden in schooluniformen gebracht. ’s Ochtends werd er altijd met alle kinderen buiten het volkslied gezongen. Daarna gingen alle kinderen naar hun eigen klas en was voor ons de taak om deze kinderen om te kleden in oude kleren en dan kon de ochtend beginnen. We gingen dan allemaal verschillende activiteiten doen waar de kinderen iets van konden leren. We deden knutsel activiteiten zoals de handen verven, met papier knutselen of met materialen. Ook deden we veel liedjes zingen en mee dansen met de kinderen. En ook de verzorgende taken waren voor ons zoals eten en drinken geven

BouwenKlaslokalen verbouwd en geschilderd
De stichting nam de oude scholen onder de hoeden. Daar werden wij met andere vrijwilligers uitgezet om klaslokalen te vernieuwen door ze te schilderen en bouwen. De lokale bevolking hielp ook mee.

Geld voor de verbouwing werd ingezameld door de vrijwilligers zelf. Zelf ben ik vooral bezig geweest met toilet gebouw en de klaslokalen schilderen.

Brillen inzamelen30 kilo brillen verzameld!
Op mijn werk bij Frans van de Schoot heb ik een briefje opgehangen dat ik brillen verzamelde voor mijn reis naar Ghana.

Het verzamelen van de brillen verliep erg goed, ik heb dozen vol met brillen meegenomen naar Ghana. Deze brillen had ik al op laten meten in het ziekenhuis hier in Nederland. En daar ging ik met 30 kilo brillen naar Ghana, waar men enorm blij waren met de ingezamelde brillen.

Kleding500 schooluniformen gemaakt
Op de school liepen de kinderen allemaal in schooluniformen en deze moesten ook gemaakt worden. Hier was ik erg veel tijd mee kwijt en er moest nog heel veel meer gebeuren. Toen kwam ik in die zelfde week een stofmakerij tegen.

Deze hebben toen tegen een betaling 500 schooluniformen gemaakt zodat de kinderen er allemaal weer netjes en verzorgd uitzagen op school.

VerzekeringZorgverzekering betaald voor een heel jaar!
Voor het weeshuis in het dorp heb ik de ziekenfonds betaald voor een heel jaar. Zelfs de pasgeboren baby kon ik verzekeren 5 euro voor het hele jaar.

Verder waren er nog 28 mensen  die elk voor 328 euro een heel jaar verzekerd zijn!.

How to get bonus http://b.betroll.co.uk/ bet376