• banner3
  • banner5
  • banner4

Foto's

Week 4

Ik kom erachter dat ik deze keer heel weinig foto's maak, dat komt doordat ik alles gewoon begin te vinden de eerste keer had ik er 1200 gemaakt, van het open riool op straat waar iedereen gewoon inplast man of vrouw maakt niet uit, van de half afgebouwde huizen van de mooie natuur, van de schattige kindertjes met allemaal dezelfde korte kapseltjes, van de mooi ingerichte marktkramen,alles was toen nieuw voor mij. Waar ik nu woon in het dorp kun je het beste zien als een camping van vroeger, alles is zand en her en der een huisje, iedereen moet water halen bij de put en iedereen wast met de hand en om acht uur slaapt iedereen want dan is het pikdonker, de meeste hebben geen stroom dus na school meteen huiswerk maken anders zie je niets meer, wij wonen dan het hoogst en hebben iets meer luxe wij hebben stroom en zelf een put, van de berg af loopt een sleuf waar, als het hard regent het water heel hard doorheen stroomt. S'morgens worden we om vijf uur gewekt door een moskee die dichtbij  staat met een luidspreker op vol volume dan draai ik nog even om maar om half zes kraait de haan. Ik vind het zo heerlijk dat simpele leven, vaak eten we rijst met een tomaten sausje en een ei of soms ik spaghetti, bolfuit is mijn favoriet dat koop ik dinsdags en vrijdags op de markt dat is een soort oliebol twee voor een cedi dat is dus twee voor 25 eurocent, heel soms maken ze pannekoek en elke morgen eet ik custard vla van thuis. Geen driegangen menue wel twee keer warm, het brood ziet er uit als casino brood maar zo vast en droog, echt niet lekker. Verder gaat het goed ik heb een blauwe bil ik ben gevallen tijdens een bergwandeling, de afdaling was erg steil, verder sta ik helemaal vol met muggenbulten niet van s'nachts maar van s'avonds buiten denk ik, mijn voet is ook te dik of van de warmte of van het te zoute eten, drinken doe ik ook meer en als waterijs ook meetelt komt het goed. Op school zijn ze dan toch flink bezig aan het schoolplein, ze bikken eerst de grond los en daarna hebben ze een gat gemaakt van 32 mtr bij 2,50 mtr (ik heb het even nagemeten) en ook is er al gegraven voor de muur die er omheen komt. We hebben de schoolbus niet op kunnen halen omdat ik van de week op kraamvisite ben geweest bij de schooldirecteur,baby ik had een pampertaart gemaakt, ik was er de derde dag en ik wist niet dat de baby's de eerste week niet in beeld komen, maar bij uitzondering mocht ik toch even kijken, de dag dat ze een naam gaat krijgen daar wordt ik nog voor uitgenodigd. aanstaande zaterdag is er bij ons in huis een bruiloft van een dorpsbewoner dat lijkt me leuk zoals het er hier toe gaat. Donderdag heb ik hier in huis het wc gedeelte geschilderd en gepoetst. Zondag ga ik lekker zwemmen en vooral daar echt douchen, het hotel is hier 26km vandaan, en dit internet dus ook maar als je geluk hebt ben je er in een uur, naar de hoofdstad is helemaal verschrikkelijk, dan ben je een hele dag kwijt.

Ik houd het hier nog wel even vol, groetjes Anja.

 

Ladbrokes Review L.BetRoll
  • Het weeshuis
  • Crèche
  • Bouwen
  • Brillen inzamelen
  • Kleding naaien
  • Zorgverzekering

Activiteiten voor het weeshuis
In het weeshuis woonde 8 jongens. Overdag gingen zij naar school toe en vanaf 3 uur waren ze in het weeshuis. Daar deed ik allemaal activiteiten met hun. Zoals knutselen, voetballen en materialen in elkaar timmeren die zij dan weer konden gebruiken. Zoals sjoelbakken, kasten enzovoort. Ook kon ik daar in het dorpje een busje huren. Dan gingen we er vaak dagjes op uit zoals naar de markt, zwemmen en andere dingen waar de jongens graag heen wilden. Ook zorgde ik voor eten en drinken voor hun want dit was er weinig voor ze. Ik liet ze vaak zelf verzinnen waar ze graag heen wilde gaan met mij. Natuurlijk was alles heel speciaal voor hun als ze al naar een andere omgeving gingen. Ik was daarom ook hun grote vriendin.

crechesHelpen in de creche
Op de crèche zaten de jonge kinderen. Zij werden in schooluniformen gebracht. ’s Ochtends werd er altijd met alle kinderen buiten het volkslied gezongen. Daarna gingen alle kinderen naar hun eigen klas en was voor ons de taak om deze kinderen om te kleden in oude kleren en dan kon de ochtend beginnen. We gingen dan allemaal verschillende activiteiten doen waar de kinderen iets van konden leren. We deden knutsel activiteiten zoals de handen verven, met papier knutselen of met materialen. Ook deden we veel liedjes zingen en mee dansen met de kinderen. En ook de verzorgende taken waren voor ons zoals eten en drinken geven

BouwenKlaslokalen verbouwd en geschilderd
De stichting nam de oude scholen onder de hoeden. Daar werden wij met andere vrijwilligers uitgezet om klaslokalen te vernieuwen door ze te schilderen en bouwen. De lokale bevolking hielp ook mee.

Geld voor de verbouwing werd ingezameld door de vrijwilligers zelf. Zelf ben ik vooral bezig geweest met toilet gebouw en de klaslokalen schilderen.

Brillen inzamelen30 kilo brillen verzameld!
Op mijn werk bij Frans van de Schoot heb ik een briefje opgehangen dat ik brillen verzamelde voor mijn reis naar Ghana.

Het verzamelen van de brillen verliep erg goed, ik heb dozen vol met brillen meegenomen naar Ghana. Deze brillen had ik al op laten meten in het ziekenhuis hier in Nederland. En daar ging ik met 30 kilo brillen naar Ghana, waar men enorm blij waren met de ingezamelde brillen.

Kleding500 schooluniformen gemaakt
Op de school liepen de kinderen allemaal in schooluniformen en deze moesten ook gemaakt worden. Hier was ik erg veel tijd mee kwijt en er moest nog heel veel meer gebeuren. Toen kwam ik in die zelfde week een stofmakerij tegen.

Deze hebben toen tegen een betaling 500 schooluniformen gemaakt zodat de kinderen er allemaal weer netjes en verzorgd uitzagen op school.

VerzekeringZorgverzekering betaald voor een heel jaar!
Voor het weeshuis in het dorp heb ik de ziekenfonds betaald voor een heel jaar. Zelfs de pasgeboren baby kon ik verzekeren 5 euro voor het hele jaar.

Verder waren er nog 28 mensen  die elk voor 328 euro een heel jaar verzekerd zijn!.

How to get bonus http://b.betroll.co.uk/ bet376