• banner3
  • banner4
  • banner5

Speelplaats

Week 3

Deze week hoop ik dat ze eindelijk eens aan de speelplaats beginnen, alles ligt klaar... maar geen personeel, ik snap dat niet ze hebben geen geld en komen toch niet opdraven ze beloven maandag, dan woensdag en eindelijk gisteren is er een persoon begonnen te graven, maar dat hadden er zes moeten zijn. Het is wel veel werk dat komt omdat wij in de bergen wonen en dit dorp nergens vlak is, hij is nu begonnen met een gat te graven, ja met de schop ik schat van 4 meter bij 15 meter, gravenvanaf het hoogste punt daar gaan dan planken overheen met cement en zo kan het regenwater onder het speelveld door. Een voordeel hebben ze nu wel, in Maart begint het regenseizoen dan zullen ze klaar willen zijn anders hebben ze voor niets gegraven. Ik houd jullie op de hoogte hierover en ga maandag zelf meehelpen. De school begint elke dag om 9.00 uur en stopt om 14.00 uur het is best druk zo dat knutselen met de klassen, maar ik vind mijn werkdag dan wel erg kort en elke dag naar de stad  is niks aan alleen, en ga je met iemand anders ja die hebben geen geld, wel veel honger en dorst maar die rennen bijna door de stad, ja er is ook niets aan om te winkelen als je niets kan kopen.

Vervelend

Een beetje vervelend word ik wel van de mensen die van alles aan me vragen, geef me een telefoon, een laptop, een mevrouw vroeg me of ik haar marktkraam kon bevoorraden voor 200 gh cedis, en zelf de pastoor waar ik in huis woon wil ook wel zo'n boorgat (waterput) net als ik de school heb gegeven. Ze weten echt niet hoeveel ik er voor moet doen en soms wordt ik dan wel vervelend van het uitleggen, als ik een school help bereik ik veel meer mensen en dan speciaal de kinderen, want kinderen zijn toch de toekomst. Ik weet nu steeds beter de weg in de stad, dus ik ga graag alleen dan kan ik stoppen waar ik wil. Van de week werd ik achtervolgd door een vrouw, ik kwam net van de bank en dat was de eerste keer dat ik het eng vond hier, ik ging snel naar een boekwinkel dichtbij waar ik al vier jaar kom en vroeg de eigenaresse om hulp, heel erg bedreigend vond ik die vrouw niet maar misschien was het een groep, ze hielp mij in een taxi en die zette mij af bij het busstation. We zijn druk aan het oefenen voor de voetbalwedstrijd die ik ga organiseren als schooluitje, het spandoek is bijna klaar. De poppenhoek (echt nederlands) is ook ingericht, ze weten niet echt wat de bedoeling daarvan is, dus daar ga ik nog even mee aan de slag.Ik had ook 100 etuis meegenomen die zijn aan de buitenkant van jute en die heb ik ze laten borduren, jammer dat er niet meer in mijn koffer pasten want het was erg leuk om te doen. Op advies van iedereen drink ik meer dan normaal, met als gevolg dat ik naar een openbaar toilet moest, BAH een stal in Nederland is nog schoner Oh het stonk, en dan spetter je zelf tegen je enkels, geloof me ik kan het niet uitleggen. De weken gaan supersnel, heerlijk zo vroeg opstaan rond zes uur en heerlijk s'avonds bij maanlicht het enige kopje koffie van de dag. Velen zullen denken dat ik bruin terug kom maar dat valt dan weer tegen het is hier vaak bewolkt maar wel warm het heeft zelfs al vier keer hard geregend en als de zon schijnt ga je er niet inzitten (te warm)

       Tot volgende week,  Groetjes vanuit mijn second home.

 

                                                           

 

 

Ladbrokes Review L.BetRoll
  • Het weeshuis
  • Crèche
  • Bouwen
  • Brillen inzamelen
  • Kleding naaien
  • Zorgverzekering

Activiteiten voor het weeshuis
In het weeshuis woonde 8 jongens. Overdag gingen zij naar school toe en vanaf 3 uur waren ze in het weeshuis. Daar deed ik allemaal activiteiten met hun. Zoals knutselen, voetballen en materialen in elkaar timmeren die zij dan weer konden gebruiken. Zoals sjoelbakken, kasten enzovoort. Ook kon ik daar in het dorpje een busje huren. Dan gingen we er vaak dagjes op uit zoals naar de markt, zwemmen en andere dingen waar de jongens graag heen wilden. Ook zorgde ik voor eten en drinken voor hun want dit was er weinig voor ze. Ik liet ze vaak zelf verzinnen waar ze graag heen wilde gaan met mij. Natuurlijk was alles heel speciaal voor hun als ze al naar een andere omgeving gingen. Ik was daarom ook hun grote vriendin.

crechesHelpen in de creche
Op de crèche zaten de jonge kinderen. Zij werden in schooluniformen gebracht. ’s Ochtends werd er altijd met alle kinderen buiten het volkslied gezongen. Daarna gingen alle kinderen naar hun eigen klas en was voor ons de taak om deze kinderen om te kleden in oude kleren en dan kon de ochtend beginnen. We gingen dan allemaal verschillende activiteiten doen waar de kinderen iets van konden leren. We deden knutsel activiteiten zoals de handen verven, met papier knutselen of met materialen. Ook deden we veel liedjes zingen en mee dansen met de kinderen. En ook de verzorgende taken waren voor ons zoals eten en drinken geven

BouwenKlaslokalen verbouwd en geschilderd
De stichting nam de oude scholen onder de hoeden. Daar werden wij met andere vrijwilligers uitgezet om klaslokalen te vernieuwen door ze te schilderen en bouwen. De lokale bevolking hielp ook mee.

Geld voor de verbouwing werd ingezameld door de vrijwilligers zelf. Zelf ben ik vooral bezig geweest met toilet gebouw en de klaslokalen schilderen.

Brillen inzamelen30 kilo brillen verzameld!
Op mijn werk bij Frans van de Schoot heb ik een briefje opgehangen dat ik brillen verzamelde voor mijn reis naar Ghana.

Het verzamelen van de brillen verliep erg goed, ik heb dozen vol met brillen meegenomen naar Ghana. Deze brillen had ik al op laten meten in het ziekenhuis hier in Nederland. En daar ging ik met 30 kilo brillen naar Ghana, waar men enorm blij waren met de ingezamelde brillen.

Kleding500 schooluniformen gemaakt
Op de school liepen de kinderen allemaal in schooluniformen en deze moesten ook gemaakt worden. Hier was ik erg veel tijd mee kwijt en er moest nog heel veel meer gebeuren. Toen kwam ik in die zelfde week een stofmakerij tegen.

Deze hebben toen tegen een betaling 500 schooluniformen gemaakt zodat de kinderen er allemaal weer netjes en verzorgd uitzagen op school.

VerzekeringZorgverzekering betaald voor een heel jaar!
Voor het weeshuis in het dorp heb ik de ziekenfonds betaald voor een heel jaar. Zelfs de pasgeboren baby kon ik verzekeren 5 euro voor het hele jaar.

Verder waren er nog 28 mensen  die elk voor 328 euro een heel jaar verzekerd zijn!.

How to get bonus http://b.betroll.co.uk/ bet376