• banner4
  • banner3
  • banner5

Week 7


Op school doe ik vooral veel knutselwerk af en toe wat op het schoolbord. Zo had ik mijn stamboom getekend, en daarna moest iedereen zijn familie tekenen. Ze zijn echt enthousiast en blij als ik in de klas kom. Ik ben zeker geen onderwijzeres, maar kan ze nog zoveel leren. Een meisje uit mijn gastgezin wist dat wij 4 seizoenen hadden maar niet dat wij dan ook 4 seizoenen kleding hebben, zij is 29. Bij handenarbeid wilde ik maskers maken en na drie keer opnieuw beginnen, omdat de ballonnen krompen door de hitte konden we ze eindelijk gaan schilderen.maskers

De ramen voor de klas zijn klaar, twee van de vier zitten erin ze gaan langzamer dan ik wil. De komende 14 dagen gaan we nog eens gas geven, je moet er toch niet aan denken als lerares zijnde dat je om 2 uur, het heetst van de dag heel je klas moet leegruimen omdat er geen ramen zijn. En het water is alweer op, dat komt omdat ze een toilet aan het metselen zijn. Mijn eerstvolgende nieuwe doel is een waterput of pomp bij de school. Ik had de polytanks gevuld maar nu komt het water weer van ver in emmers ik ben bang om mijn handen te wassen je verspilt dan toch water. Zelfs als ik mijn was doe ben ik zuinig met water. Wat zouden de kinderen hier genieten als ze net zoals in Nederland badjes kregen als het boven de 30 graden was, maar hier vallen ze in slaap door de hitte in de klas.
En ik kan nog wel ventilators kopen deze week, maar bijna elke dag gaat s’ morgens om 6 uur de stroom eraf in Ghana en pas om 6 in de avond weer aan, iets zou ik wel willen bedenken daarvoor, een klas heeft toch wel erg veel last van de warmte heel irritant, ook voor de computerles die de hoogste klas zo graag doet. Ze oefenen op losse toetsenborden in de klas om dat onder de knie te krijgen. Soms wil je iets printen en moet je na school naar de stad, daar hebben ze een aggregaat die zou ik ook een voor de school kunnen kopen, maar de benzine die er in moet is ook prijzig en een groot nadeel is dat het apparaat enorm veel herrie maakt, dat zal de klas storen. Gisteren ben ik op mijn vrije schooldag bij 4 bedrijven langs geweest net als ik Holland doe voor sponsering, ik hoop dat daar nog wat uit komt. Een waterbedrijf heb ik water gevraagd voor twee te bouwen klaslokalen, en hij heeft toegezegd. Een printbedrijf heb ik fout printpapier gevraagd al is het maar voor de crèche, en bij twee hotels o.a. oude handdoeken daar gaat veel tijd inzitten, de locaties liggen ver uit elkaar. Morgen nog een brief bij een hotel afgeven, en een ander hotel gaan het in de vergadering behandelen. Daar heb ik twee en een half uur zitten wachten. De school bestaat nu twee en een half jaar en het aantal leerlingen groeit hard, en nu ze ook nog eens een schoolbus hebben, krijgen we elke dag nieuwe verzoeken. Zoals jullie zien is het moeilijk om mijn laatste geld goed te besteden. Nog 2 kleine weekjes, Jammer!

Ladbrokes Review L.BetRoll
  • Het weeshuis
  • Crèche
  • Bouwen
  • Brillen inzamelen
  • Kleding naaien
  • Zorgverzekering

Activiteiten voor het weeshuis
In het weeshuis woonde 8 jongens. Overdag gingen zij naar school toe en vanaf 3 uur waren ze in het weeshuis. Daar deed ik allemaal activiteiten met hun. Zoals knutselen, voetballen en materialen in elkaar timmeren die zij dan weer konden gebruiken. Zoals sjoelbakken, kasten enzovoort. Ook kon ik daar in het dorpje een busje huren. Dan gingen we er vaak dagjes op uit zoals naar de markt, zwemmen en andere dingen waar de jongens graag heen wilden. Ook zorgde ik voor eten en drinken voor hun want dit was er weinig voor ze. Ik liet ze vaak zelf verzinnen waar ze graag heen wilde gaan met mij. Natuurlijk was alles heel speciaal voor hun als ze al naar een andere omgeving gingen. Ik was daarom ook hun grote vriendin.

crechesHelpen in de creche
Op de crèche zaten de jonge kinderen. Zij werden in schooluniformen gebracht. ’s Ochtends werd er altijd met alle kinderen buiten het volkslied gezongen. Daarna gingen alle kinderen naar hun eigen klas en was voor ons de taak om deze kinderen om te kleden in oude kleren en dan kon de ochtend beginnen. We gingen dan allemaal verschillende activiteiten doen waar de kinderen iets van konden leren. We deden knutsel activiteiten zoals de handen verven, met papier knutselen of met materialen. Ook deden we veel liedjes zingen en mee dansen met de kinderen. En ook de verzorgende taken waren voor ons zoals eten en drinken geven

BouwenKlaslokalen verbouwd en geschilderd
De stichting nam de oude scholen onder de hoeden. Daar werden wij met andere vrijwilligers uitgezet om klaslokalen te vernieuwen door ze te schilderen en bouwen. De lokale bevolking hielp ook mee.

Geld voor de verbouwing werd ingezameld door de vrijwilligers zelf. Zelf ben ik vooral bezig geweest met toilet gebouw en de klaslokalen schilderen.

Brillen inzamelen30 kilo brillen verzameld!
Op mijn werk bij Frans van de Schoot heb ik een briefje opgehangen dat ik brillen verzamelde voor mijn reis naar Ghana.

Het verzamelen van de brillen verliep erg goed, ik heb dozen vol met brillen meegenomen naar Ghana. Deze brillen had ik al op laten meten in het ziekenhuis hier in Nederland. En daar ging ik met 30 kilo brillen naar Ghana, waar men enorm blij waren met de ingezamelde brillen.

Kleding500 schooluniformen gemaakt
Op de school liepen de kinderen allemaal in schooluniformen en deze moesten ook gemaakt worden. Hier was ik erg veel tijd mee kwijt en er moest nog heel veel meer gebeuren. Toen kwam ik in die zelfde week een stofmakerij tegen.

Deze hebben toen tegen een betaling 500 schooluniformen gemaakt zodat de kinderen er allemaal weer netjes en verzorgd uitzagen op school.

VerzekeringZorgverzekering betaald voor een heel jaar!
Voor het weeshuis in het dorp heb ik de ziekenfonds betaald voor een heel jaar. Zelfs de pasgeboren baby kon ik verzekeren 5 euro voor het hele jaar.

Verder waren er nog 28 mensen  die elk voor 328 euro een heel jaar verzekerd zijn!.

How to get bonus http://b.betroll.co.uk/ bet376