• banner3
  • banner4
  • banner5

Mijn zesde week in Ghana

 

Week 6
Deze week heb ik een lerares hier erg verrast met 100 euro, die kreeg ze van een lerares uit Nederland nadat ik had verteld over haar situatie. Zij heeft weer een brief terug aan mij meegegeven, dít zijn de leuke dingen om te doen. Voor school hebben we wat ingekocht, vooral voor de crèche. Samen met een Nederlandse lerares, Irene zijn we hoekjes gaan maken in de klas net als in Nederland op kleuterscholen.

Het werkte vrijwel meteen, de kinderen spelen en de 3 leraressen hebben beter overzicht. Groot minpunt is dat de ramen nog niet in de klas zitten en we moeten dus elke avond het lokaal leegruimen. Ramen kopen vond ik niet zo leuk, maar wel heel nuttig. Met de KLM zijn spullen gekomen die we uitzoeken en gaan verdelen in een erg afgelegen dorpje.kleding2 Daar is Emanuel zijn eerste schooltje ooit begonnen. Dit was echt een dorp zonder stroom, geen wc, geen douche, en geen bedden. We sliepen op hout in een binnenplaats van alleen zand die ze wel elke morgen om 5 uur vegen. De kinderen lopen om 6 uur s’ morgens aan want ze moeten om half 8 op school zijn. De inwoners verbouwen bijna al hun voedsel zelf, ze jagen en hebben kippen en kleinvee. Deze week hebben we ook studenten bezocht die gesponsord worden door Compassion For Humanity, vooral vanuit Nederland. 4 kapsters 3 coupeuses 1 glaszetter. Dan is er nog een klein project, een ontmoetingsplek waar schoolkinderen bijles kunnen krijgen of een spelletje kunnen doen. Er staat een computer en printer. Op dit moment helpen daar 3 vrijwilligers op school 3 en Irene was er 2 weken. Soms willen studenten in Nederland een tussenjaar, nou als je in de gelegenheid bent om dit mee te maken als vrijwilliger is het zeker een goed besteed leerjaar.

Ladbrokes Review L.BetRoll
  • Het weeshuis
  • Crèche
  • Bouwen
  • Brillen inzamelen
  • Kleding naaien
  • Zorgverzekering

Activiteiten voor het weeshuis
In het weeshuis woonde 8 jongens. Overdag gingen zij naar school toe en vanaf 3 uur waren ze in het weeshuis. Daar deed ik allemaal activiteiten met hun. Zoals knutselen, voetballen en materialen in elkaar timmeren die zij dan weer konden gebruiken. Zoals sjoelbakken, kasten enzovoort. Ook kon ik daar in het dorpje een busje huren. Dan gingen we er vaak dagjes op uit zoals naar de markt, zwemmen en andere dingen waar de jongens graag heen wilden. Ook zorgde ik voor eten en drinken voor hun want dit was er weinig voor ze. Ik liet ze vaak zelf verzinnen waar ze graag heen wilde gaan met mij. Natuurlijk was alles heel speciaal voor hun als ze al naar een andere omgeving gingen. Ik was daarom ook hun grote vriendin.

crechesHelpen in de creche
Op de crèche zaten de jonge kinderen. Zij werden in schooluniformen gebracht. ’s Ochtends werd er altijd met alle kinderen buiten het volkslied gezongen. Daarna gingen alle kinderen naar hun eigen klas en was voor ons de taak om deze kinderen om te kleden in oude kleren en dan kon de ochtend beginnen. We gingen dan allemaal verschillende activiteiten doen waar de kinderen iets van konden leren. We deden knutsel activiteiten zoals de handen verven, met papier knutselen of met materialen. Ook deden we veel liedjes zingen en mee dansen met de kinderen. En ook de verzorgende taken waren voor ons zoals eten en drinken geven

BouwenKlaslokalen verbouwd en geschilderd
De stichting nam de oude scholen onder de hoeden. Daar werden wij met andere vrijwilligers uitgezet om klaslokalen te vernieuwen door ze te schilderen en bouwen. De lokale bevolking hielp ook mee.

Geld voor de verbouwing werd ingezameld door de vrijwilligers zelf. Zelf ben ik vooral bezig geweest met toilet gebouw en de klaslokalen schilderen.

Brillen inzamelen30 kilo brillen verzameld!
Op mijn werk bij Frans van de Schoot heb ik een briefje opgehangen dat ik brillen verzamelde voor mijn reis naar Ghana.

Het verzamelen van de brillen verliep erg goed, ik heb dozen vol met brillen meegenomen naar Ghana. Deze brillen had ik al op laten meten in het ziekenhuis hier in Nederland. En daar ging ik met 30 kilo brillen naar Ghana, waar men enorm blij waren met de ingezamelde brillen.

Kleding500 schooluniformen gemaakt
Op de school liepen de kinderen allemaal in schooluniformen en deze moesten ook gemaakt worden. Hier was ik erg veel tijd mee kwijt en er moest nog heel veel meer gebeuren. Toen kwam ik in die zelfde week een stofmakerij tegen.

Deze hebben toen tegen een betaling 500 schooluniformen gemaakt zodat de kinderen er allemaal weer netjes en verzorgd uitzagen op school.

VerzekeringZorgverzekering betaald voor een heel jaar!
Voor het weeshuis in het dorp heb ik de ziekenfonds betaald voor een heel jaar. Zelfs de pasgeboren baby kon ik verzekeren 5 euro voor het hele jaar.

Verder waren er nog 28 mensen  die elk voor 328 euro een heel jaar verzekerd zijn!.

How to get bonus http://b.betroll.co.uk/ bet376