• banner4
  • banner5
  • banner3

Week 3 in Ghana

Week 3 in Ghana.
Afgelopen weekeind hebben we de hoofdstad Accra bekeken en ik kwam op plaatsen die ik alleen niet zou kunnen vinden dat is dan weer een voordeel als je een gids hebt die daar woont. Maar geef mij maar het dorp dat is meer mijn ding. Op school heb ik deze week elke dag een andere klas bezocht om er iets te knutselen, je merkt meteen dat ze dat hier echt niet gewend zijn, we gingen collages maken met als titel food and annimals.

Ik had oude margrieten meegenomen ze knipte alles uit wat ze mooi vonden. Maar goed het is gelukt, de directeur had van te voren aangegeven dat de leerkrachten goed moesten kijken naar de ideeën die wij obroeni (blanken)meebrengen. Ik maak ook een schema wat ik in welke klas al heb gedaan. Zo is het de bedoeling dat het zo verder gaat als ik weg ben. Deze week komt er een echte onderwijzeres uit Nederland die kan het vast nog beter overbrengen dan ik. Ik vind het in ieder geval niet makkelijk, niet alleen vanwege de taal maar ook de juf en meester moet je het leren. Er was ook totaal niks op school om mee te werken qua handenarbeid of muziek, ze stampen alleen maar de lessen klassikaal erin. Vooral bij de jongste was het veel huilen vooral uit verveling. Vorige week heb ik veel knutselspullen gekocht en deze week muziekinstrumenten. Ook meteen opbergboxen en ik ga nog een schap ophangen. Want plannen kennen ze hier niet. En dan maar hopen dat ze het zo houden. Gelukkig is de directeur wel erg zuinig op alles en streng genoeg tegen zijn personeel want die moeten nog wel wat leren. Volgende week proberen we in de stad wat te kunnen kopen voor de jongsten, daar zitten 30 kindjes sinds een week wel in een lekker groot lokaal maar met verder helemaal niks, buiten kunnen ze ook nog niet want het schoolplein is nog te gevaarlijk. We wonen in de bergen en alles is nog ongelijk de school is net verhuisd de kinderen zijn van 2 tot 6 jaar van 9 tot2 en om 12 uur krijgt iedereen schoollunch.
De buitenmuur word deze week afgewerkt en dan komt het schoolplein aan de beurt er is een veldje dichtbij, daar zou ik graag heen gaan met de kleinsten in overleg met de leerkrachten misschien allemaal vasthouden aan een lang touw of zo. We zien wel, ik doe mijn best.

Ladbrokes Review L.BetRoll
  • Het weeshuis
  • Crèche
  • Bouwen
  • Brillen inzamelen
  • Kleding naaien
  • Zorgverzekering

Activiteiten voor het weeshuis
In het weeshuis woonde 8 jongens. Overdag gingen zij naar school toe en vanaf 3 uur waren ze in het weeshuis. Daar deed ik allemaal activiteiten met hun. Zoals knutselen, voetballen en materialen in elkaar timmeren die zij dan weer konden gebruiken. Zoals sjoelbakken, kasten enzovoort. Ook kon ik daar in het dorpje een busje huren. Dan gingen we er vaak dagjes op uit zoals naar de markt, zwemmen en andere dingen waar de jongens graag heen wilden. Ook zorgde ik voor eten en drinken voor hun want dit was er weinig voor ze. Ik liet ze vaak zelf verzinnen waar ze graag heen wilde gaan met mij. Natuurlijk was alles heel speciaal voor hun als ze al naar een andere omgeving gingen. Ik was daarom ook hun grote vriendin.

crechesHelpen in de creche
Op de crèche zaten de jonge kinderen. Zij werden in schooluniformen gebracht. ’s Ochtends werd er altijd met alle kinderen buiten het volkslied gezongen. Daarna gingen alle kinderen naar hun eigen klas en was voor ons de taak om deze kinderen om te kleden in oude kleren en dan kon de ochtend beginnen. We gingen dan allemaal verschillende activiteiten doen waar de kinderen iets van konden leren. We deden knutsel activiteiten zoals de handen verven, met papier knutselen of met materialen. Ook deden we veel liedjes zingen en mee dansen met de kinderen. En ook de verzorgende taken waren voor ons zoals eten en drinken geven

BouwenKlaslokalen verbouwd en geschilderd
De stichting nam de oude scholen onder de hoeden. Daar werden wij met andere vrijwilligers uitgezet om klaslokalen te vernieuwen door ze te schilderen en bouwen. De lokale bevolking hielp ook mee.

Geld voor de verbouwing werd ingezameld door de vrijwilligers zelf. Zelf ben ik vooral bezig geweest met toilet gebouw en de klaslokalen schilderen.

Brillen inzamelen30 kilo brillen verzameld!
Op mijn werk bij Frans van de Schoot heb ik een briefje opgehangen dat ik brillen verzamelde voor mijn reis naar Ghana.

Het verzamelen van de brillen verliep erg goed, ik heb dozen vol met brillen meegenomen naar Ghana. Deze brillen had ik al op laten meten in het ziekenhuis hier in Nederland. En daar ging ik met 30 kilo brillen naar Ghana, waar men enorm blij waren met de ingezamelde brillen.

Kleding500 schooluniformen gemaakt
Op de school liepen de kinderen allemaal in schooluniformen en deze moesten ook gemaakt worden. Hier was ik erg veel tijd mee kwijt en er moest nog heel veel meer gebeuren. Toen kwam ik in die zelfde week een stofmakerij tegen.

Deze hebben toen tegen een betaling 500 schooluniformen gemaakt zodat de kinderen er allemaal weer netjes en verzorgd uitzagen op school.

VerzekeringZorgverzekering betaald voor een heel jaar!
Voor het weeshuis in het dorp heb ik de ziekenfonds betaald voor een heel jaar. Zelfs de pasgeboren baby kon ik verzekeren 5 euro voor het hele jaar.

Verder waren er nog 28 mensen  die elk voor 328 euro een heel jaar verzekerd zijn!.

How to get bonus http://b.betroll.co.uk/ bet376