• banner5
  • banner3
  • banner4

Terug in Ghana

De eerste week in Ghana is al weer voorbij, het ging erg snel. De eerste dag kom je s'avonds aan rond 20.00 en voordat we in Accra op de plaats van overnachten aankwamen was het 21.30 dat was dan dag een. De volgende morgen wilde ik graag naar het dorp, dus we stonden om 6.00 uur op om dan om 10.00 uur aan te komen in het dorp, twee uur vanaf Accra. In de kerk kreeg ik een warm welkom, 'Sister Anja is back'.

Ze wisten dat ik zou komen, maar niet wanneer en daar is iedereen dan meteen aanwezig om je te verwelkomen. Na de dienst werden mijn koffers opgehaald, en ik terug naar de stad gebracht. Op maandag reisde ik af naar mijn gastgezin. Ik kreeg nu een kamer in hun huis en niet zoals vorige keer in het vrijwilligers verblijf.Op dinsdag ben ik begonnen met werken op school in de keuken om de schoollunch te maken, daar zijn we 3 uur mee bezig met vier man, het is voor 160 kinderen en 10 volwassenen.Je moet iedere dag alles vers op de markt halen en bereiden, en ook de afwas daarna neemt nog wel twee uurtje in beslag.

De volgende dag ben ik begonnen met met schilderen en donderdag ook nog, later nog met het schoolhoofd inkopen gedaan oa. de computer voor de school, kleurtjes,papier,waterverf,kwasten,een schoolbord,schoolbordstiften,krijtjes,puntenslijpers,scharen,vingerverf,eerstehupl spullen oa, pleisters, paracetamol,deurscharnieren en sloten. En dat alles voor 1500 Ghana ceedee, 500 kost 135.84 euro. Op Vrijdag weer geholpen in de keuken en verder geschilderd. Vandaag (Zaterdag) ga ik helpen met cement deurdorpels maken, de kinderen zijn nu vrij. Op zondag ga ik proberen muziek instrumenten te kopen zodat de leerlingen het laatste uur muziek kunnen maken of tekenen en schilderen.

 

Ladbrokes Review L.BetRoll
  • Het weeshuis
  • Crèche
  • Bouwen
  • Brillen inzamelen
  • Kleding naaien
  • Zorgverzekering

Activiteiten voor het weeshuis
In het weeshuis woonde 8 jongens. Overdag gingen zij naar school toe en vanaf 3 uur waren ze in het weeshuis. Daar deed ik allemaal activiteiten met hun. Zoals knutselen, voetballen en materialen in elkaar timmeren die zij dan weer konden gebruiken. Zoals sjoelbakken, kasten enzovoort. Ook kon ik daar in het dorpje een busje huren. Dan gingen we er vaak dagjes op uit zoals naar de markt, zwemmen en andere dingen waar de jongens graag heen wilden. Ook zorgde ik voor eten en drinken voor hun want dit was er weinig voor ze. Ik liet ze vaak zelf verzinnen waar ze graag heen wilde gaan met mij. Natuurlijk was alles heel speciaal voor hun als ze al naar een andere omgeving gingen. Ik was daarom ook hun grote vriendin.

crechesHelpen in de creche
Op de crèche zaten de jonge kinderen. Zij werden in schooluniformen gebracht. ’s Ochtends werd er altijd met alle kinderen buiten het volkslied gezongen. Daarna gingen alle kinderen naar hun eigen klas en was voor ons de taak om deze kinderen om te kleden in oude kleren en dan kon de ochtend beginnen. We gingen dan allemaal verschillende activiteiten doen waar de kinderen iets van konden leren. We deden knutsel activiteiten zoals de handen verven, met papier knutselen of met materialen. Ook deden we veel liedjes zingen en mee dansen met de kinderen. En ook de verzorgende taken waren voor ons zoals eten en drinken geven

BouwenKlaslokalen verbouwd en geschilderd
De stichting nam de oude scholen onder de hoeden. Daar werden wij met andere vrijwilligers uitgezet om klaslokalen te vernieuwen door ze te schilderen en bouwen. De lokale bevolking hielp ook mee.

Geld voor de verbouwing werd ingezameld door de vrijwilligers zelf. Zelf ben ik vooral bezig geweest met toilet gebouw en de klaslokalen schilderen.

Brillen inzamelen30 kilo brillen verzameld!
Op mijn werk bij Frans van de Schoot heb ik een briefje opgehangen dat ik brillen verzamelde voor mijn reis naar Ghana.

Het verzamelen van de brillen verliep erg goed, ik heb dozen vol met brillen meegenomen naar Ghana. Deze brillen had ik al op laten meten in het ziekenhuis hier in Nederland. En daar ging ik met 30 kilo brillen naar Ghana, waar men enorm blij waren met de ingezamelde brillen.

Kleding500 schooluniformen gemaakt
Op de school liepen de kinderen allemaal in schooluniformen en deze moesten ook gemaakt worden. Hier was ik erg veel tijd mee kwijt en er moest nog heel veel meer gebeuren. Toen kwam ik in die zelfde week een stofmakerij tegen.

Deze hebben toen tegen een betaling 500 schooluniformen gemaakt zodat de kinderen er allemaal weer netjes en verzorgd uitzagen op school.

VerzekeringZorgverzekering betaald voor een heel jaar!
Voor het weeshuis in het dorp heb ik de ziekenfonds betaald voor een heel jaar. Zelfs de pasgeboren baby kon ik verzekeren 5 euro voor het hele jaar.

Verder waren er nog 28 mensen  die elk voor 328 euro een heel jaar verzekerd zijn!.

How to get bonus http://b.betroll.co.uk/ bet376