• banner4
  • banner3
  • banner5

Midzomer Fietsfestijn Ruwaard Oss 21 Juni 2014

Midzomer Fietsfestijn ruwaard Oss.
Zaterdag 21 van 11.00 tot 24.00 uur en zondag 22 juni van 11.00 tot 16.00 uur ga ik een hometrainer bemannen in de ruwaard in Oss. In het park wordt dit weekeind van alles georganiseerd en voor mijn doel stellen ze ook een fiets beschikbaar. In eerste instantie bij de aanmelding kreeg ik de fiets niet, omdat ik geen stichting ben. Maar ik wilde graag en vorig jaar had ik voor kika gefietst.
Door met de purser van de KLM te mailen en alles uit te leggen. Besloot hij een nette mail te sturen voor mij en zo kreeg ik alsnog de fiets.
De purser Iede kofman behartigd de bankrekening in Nederland van Emanuel in Ghana de onderwijzer waar ik het voor doe.
Het was heel gezellig, super goed georganiseerd mooi weer was veel geluk.
Beetje jammer dat ik geen sponsoren kon zoeken dat moet volgend jaar beter. Een fiets hebben ze dan nu al toegezegd.
Toch zat er nog genoeg geld in het potje aan mijn fiets en ook heeft Romy een beetje opgehaald op de kinderrommelmarkt daar.
Zeker een succes weekeind.
Zelfs daar nog Ghanese mensen ontmoet, ik vond fijn dat ik hierbij aanwezig mocht zijn. Het gecollecteerde geld wordt direct naar Ghana gestort. Ze willen wachten tot ik er ben maar ze willen er een keuken van bouwen voor de schoollunch. Iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Bedankt.

Ladbrokes Review L.BetRoll
  • Het weeshuis
  • Crèche
  • Bouwen
  • Brillen inzamelen
  • Kleding naaien
  • Zorgverzekering

Activiteiten voor het weeshuis
In het weeshuis woonde 8 jongens. Overdag gingen zij naar school toe en vanaf 3 uur waren ze in het weeshuis. Daar deed ik allemaal activiteiten met hun. Zoals knutselen, voetballen en materialen in elkaar timmeren die zij dan weer konden gebruiken. Zoals sjoelbakken, kasten enzovoort. Ook kon ik daar in het dorpje een busje huren. Dan gingen we er vaak dagjes op uit zoals naar de markt, zwemmen en andere dingen waar de jongens graag heen wilden. Ook zorgde ik voor eten en drinken voor hun want dit was er weinig voor ze. Ik liet ze vaak zelf verzinnen waar ze graag heen wilde gaan met mij. Natuurlijk was alles heel speciaal voor hun als ze al naar een andere omgeving gingen. Ik was daarom ook hun grote vriendin.

crechesHelpen in de creche
Op de crèche zaten de jonge kinderen. Zij werden in schooluniformen gebracht. ’s Ochtends werd er altijd met alle kinderen buiten het volkslied gezongen. Daarna gingen alle kinderen naar hun eigen klas en was voor ons de taak om deze kinderen om te kleden in oude kleren en dan kon de ochtend beginnen. We gingen dan allemaal verschillende activiteiten doen waar de kinderen iets van konden leren. We deden knutsel activiteiten zoals de handen verven, met papier knutselen of met materialen. Ook deden we veel liedjes zingen en mee dansen met de kinderen. En ook de verzorgende taken waren voor ons zoals eten en drinken geven

BouwenKlaslokalen verbouwd en geschilderd
De stichting nam de oude scholen onder de hoeden. Daar werden wij met andere vrijwilligers uitgezet om klaslokalen te vernieuwen door ze te schilderen en bouwen. De lokale bevolking hielp ook mee.

Geld voor de verbouwing werd ingezameld door de vrijwilligers zelf. Zelf ben ik vooral bezig geweest met toilet gebouw en de klaslokalen schilderen.

Brillen inzamelen30 kilo brillen verzameld!
Op mijn werk bij Frans van de Schoot heb ik een briefje opgehangen dat ik brillen verzamelde voor mijn reis naar Ghana.

Het verzamelen van de brillen verliep erg goed, ik heb dozen vol met brillen meegenomen naar Ghana. Deze brillen had ik al op laten meten in het ziekenhuis hier in Nederland. En daar ging ik met 30 kilo brillen naar Ghana, waar men enorm blij waren met de ingezamelde brillen.

Kleding500 schooluniformen gemaakt
Op de school liepen de kinderen allemaal in schooluniformen en deze moesten ook gemaakt worden. Hier was ik erg veel tijd mee kwijt en er moest nog heel veel meer gebeuren. Toen kwam ik in die zelfde week een stofmakerij tegen.

Deze hebben toen tegen een betaling 500 schooluniformen gemaakt zodat de kinderen er allemaal weer netjes en verzorgd uitzagen op school.

VerzekeringZorgverzekering betaald voor een heel jaar!
Voor het weeshuis in het dorp heb ik de ziekenfonds betaald voor een heel jaar. Zelfs de pasgeboren baby kon ik verzekeren 5 euro voor het hele jaar.

Verder waren er nog 28 mensen  die elk voor 328 euro een heel jaar verzekerd zijn!.

How to get bonus http://b.betroll.co.uk/ bet376