• banner5
  • banner4
  • banner3

Kermis Nistelrode 8 en 9 Juni

8 en 9 juni is het kermis in Nistelrode.
Zaterdags ging ik geschminkt, dan heb ik meer durf.
Ik had bij de lokale bedrijven ijverig prijsjes ingezameld en kon zo hier in Nistelrode een loterij houden. Voor 2 euro kon je een envelop trekken. Vervolgens staat daar de bedrijfsnaam in die voor mij een prijs beschikbaar heeft gesteld en dan overhandig ik ter plekje de prijs. Elke envelop is prijs. Vele bekenden van vorig jaar wagen een gokje of doen spontaan iets in mijn potje. Altijd fijn om in Nistelrode te staan, mijn standplaatsgeld is aangepast omdat ik sta voor een goed doel. Gelukkig kwam de buurman een extra verlengsnoer brengen zodat ik ook ventilators kon laten draaien en die ook probeerde te verkopen.
De tweede de dag weer met veel goede moed opgestart maar er wordt hevige onweer voorspeld. Ik ben uit voorzorg ook niet geschminkt vandaag anders regent het eraf.
Voor de middag ging het goed maar om 1 uur kwam de brandweer waarschuwen dat we in moesten pakken voor onze eigen veiligheid.
Nou er kwam me een wind en regen nog nooit zo snel alles in de bus gegooid. Vandaag dus vroeg naar huis. Jammer het ging net zo lekker. Eenmaal thuis het geld geteld en toch was het zeker de moeite waard. alle mensen die mij helpen zodat ik de mensen daar kan helpen, Super bedankt allemaal.
Zelf betaal ik de reis en spaar mijn snipperdagen, maar daarginds is geld nodig. Ik kan dat niet alleen. Bedankt.

Ladbrokes Review L.BetRoll
  • Het weeshuis
  • Crèche
  • Bouwen
  • Brillen inzamelen
  • Kleding naaien
  • Zorgverzekering

Activiteiten voor het weeshuis
In het weeshuis woonde 8 jongens. Overdag gingen zij naar school toe en vanaf 3 uur waren ze in het weeshuis. Daar deed ik allemaal activiteiten met hun. Zoals knutselen, voetballen en materialen in elkaar timmeren die zij dan weer konden gebruiken. Zoals sjoelbakken, kasten enzovoort. Ook kon ik daar in het dorpje een busje huren. Dan gingen we er vaak dagjes op uit zoals naar de markt, zwemmen en andere dingen waar de jongens graag heen wilden. Ook zorgde ik voor eten en drinken voor hun want dit was er weinig voor ze. Ik liet ze vaak zelf verzinnen waar ze graag heen wilde gaan met mij. Natuurlijk was alles heel speciaal voor hun als ze al naar een andere omgeving gingen. Ik was daarom ook hun grote vriendin.

crechesHelpen in de creche
Op de crèche zaten de jonge kinderen. Zij werden in schooluniformen gebracht. ’s Ochtends werd er altijd met alle kinderen buiten het volkslied gezongen. Daarna gingen alle kinderen naar hun eigen klas en was voor ons de taak om deze kinderen om te kleden in oude kleren en dan kon de ochtend beginnen. We gingen dan allemaal verschillende activiteiten doen waar de kinderen iets van konden leren. We deden knutsel activiteiten zoals de handen verven, met papier knutselen of met materialen. Ook deden we veel liedjes zingen en mee dansen met de kinderen. En ook de verzorgende taken waren voor ons zoals eten en drinken geven

BouwenKlaslokalen verbouwd en geschilderd
De stichting nam de oude scholen onder de hoeden. Daar werden wij met andere vrijwilligers uitgezet om klaslokalen te vernieuwen door ze te schilderen en bouwen. De lokale bevolking hielp ook mee.

Geld voor de verbouwing werd ingezameld door de vrijwilligers zelf. Zelf ben ik vooral bezig geweest met toilet gebouw en de klaslokalen schilderen.

Brillen inzamelen30 kilo brillen verzameld!
Op mijn werk bij Frans van de Schoot heb ik een briefje opgehangen dat ik brillen verzamelde voor mijn reis naar Ghana.

Het verzamelen van de brillen verliep erg goed, ik heb dozen vol met brillen meegenomen naar Ghana. Deze brillen had ik al op laten meten in het ziekenhuis hier in Nederland. En daar ging ik met 30 kilo brillen naar Ghana, waar men enorm blij waren met de ingezamelde brillen.

Kleding500 schooluniformen gemaakt
Op de school liepen de kinderen allemaal in schooluniformen en deze moesten ook gemaakt worden. Hier was ik erg veel tijd mee kwijt en er moest nog heel veel meer gebeuren. Toen kwam ik in die zelfde week een stofmakerij tegen.

Deze hebben toen tegen een betaling 500 schooluniformen gemaakt zodat de kinderen er allemaal weer netjes en verzorgd uitzagen op school.

VerzekeringZorgverzekering betaald voor een heel jaar!
Voor het weeshuis in het dorp heb ik de ziekenfonds betaald voor een heel jaar. Zelfs de pasgeboren baby kon ik verzekeren 5 euro voor het hele jaar.

Verder waren er nog 28 mensen  die elk voor 328 euro een heel jaar verzekerd zijn!.

How to get bonus http://b.betroll.co.uk/ bet376